Jordan Ford 191 - Moreno - Atlas miniatuur auto 1:43

€ 9,95
Inclusief belasting 2 - 3 werkdagen

Edtion Atlas miniatuur auto

Aantal
Laatste items in voorraad

Edition Atlas miniatuur Formule 1 auto

Roberto Moreno startte het Formule 1 seizoen van 1991 bij Benetton. In de Benetton pakte hij in Monaco en België een verdienstelijke 4e plaats. Maar helaas voor Roberto zou de Grand Prix van België zijn laatste race voor Benetton zijn. In Belgie stapte de talentvolle Michael Schumacher in de 7up Jordan van de gearresteerde Bertrand Gachot. Tom Walkinshaw en Flavio Briatore van Benetton waren zo onder de indruk van de jonge Duitser dat ze hem direct contacteerde tot groot ongenoegen van Eddy Jordan. Jordan heeft het Benetton contract van Schumacher nog aangevochten maar omdat Jordan nog geen definitief contract met Schumacher getekend had vingen ze bot in de rechtszaal.

Door deze actie zat  Moreno in Italië zonder zitje en Jordan zonder coureur...dit resulteerde er in dat Moreno in Italië en Portugal voor Jordan uitkwam. De laatste race van 1991 reed Moreno voor Minardi wat tevens zijn laatste F1 race zou zijn.

Dit schaalmodel is een mooie replica van de Jordan waarmee Moreno in Italië reed. Een mooie aanvulling voor elke Formule 1 verzameling. Een model van deze historische modelauto mag niet ontbreken in uw collectie

25367

Datasheet

Fabrikant
Atlas
Schaal
1:43
Jaar
1991
Team
Jordan F1
Coureur
Roberto Moreno
Klasse
Formule 1
Wedstrijd
Grand Prix Italie
Resultaat
DNF